Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Sc Senator Consult Srl
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Implementare sistem sanatate si securitate ocupationala
Brand
Standard ISO
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Implementarea OHSAS 18001 creste valoarea pe piata a organizatiei in cauza, avizand potentialii clienti asupra seriozitatii masurilor luate pentru asigurarea sanatatii si sigurantei personalului angajat. Codul practicilor OHSAS 18001 constituie garantia pentru adopratea unei politici cat mai eficiente de lucru, solida si de calitate cu riscuri minime de accident.

Actuala politica guvernamentala sublineaza impracticabilitatea imbunatatirii nivelului de sanatatea si siguranta al angajatilor unei intreprinderi doar prin intermediul legislatiei, acesta intervind de cele mai multe ori ulterior unui accident, indiferent de natura lui.

OHSAS 18001 - Managementul Sanatatii si Securitatii Ocupationale este cel mai nou si semnificativ standard international al managementului sanatatii si securitatii muncii. El a fost dezvoltat de catre BSI (British Standards Institute) impreuna cu un numar mare de organisme internationale, din standardul BS 8800, ca raspuns la cererea din ce in ce mai mare a clientilor pentru un standard international de management al sanatatii si securitatii muncii conform caruia propriul sistem de management sa poata fi auditat si certificat.

Desi singurul standard de management al sigurantei si securitatii ocupationale care poate fi certificat este OHSAS 18001 acesta a fost dezvoltat impreuna cu OHSAS 18002 care cuprinde practic liniile directoare pentru implementarea OHSAS 18001.

Standardul OHSAS 18001 este adresat oricarui tip de oraganizatie ce isi doreste:

•    Stabilirea si imbunatatirea permanenta a sistemului de sanatate si securitate organizationala prin identificarea, controlarea si reducerea riscurilor de la locul de munca;
•    Atingerea de performante;
•    Imbunatatitea la capitolul sanatate si securitate prin munca sistematica;
•    Reducerea accidentelor de orice natura;
•    Sa se asigure de conformitatea cu politica declarata OHSAS 18001 si in acelasi timp sa demonstreze celorlalti aceasta conformitate;
•    Sa obtina certificarea sistemului de management al sanatatii si securitatii ocupationale conform standardului OHSAS 18001.
Din Gura in Gura